Welpen (7 - 11 jaar)

In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen… Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Hij haat deze mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de ‘rode bloem’ en vlucht de grote en sterke tijger weg.
Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee.
2
De Welpen zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Elke zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 beleven de Welpen samen met Shanti en Mowgli avonturen in de jungle. Ze leren van elkaar én van de andere bewoners van de jungle allemaal nieuwe en interessante dingen.
In de jungle doen we veel verschillende dingen: We zijn graag buiten en doen daar vaak actieve spelletjes buiten, waarbij je mag stoeien of waarbij je keihard mag rennen en schreeuwen! Soms doen we ook wat rustigere spelletjes waarbij je goed na moet denken. Verder leren we van alles over verschillende knopen en over hoe we een vuurtje moeten maken, waar we vaak ook een broodje of een marshmallow boven roosteren. Ook bakken of koken we regelmatig iets lekkers!
De Welpen gaan ook op kamp, wel 3 keer per jaar! Tijdens twee van deze kampen slapen wij met z’n allen in ons eigen gebouw voor 1 nachtje. Dit doen we om te oefenen voor het grote en gezellige zomerkamp. Dit is altijd aan het begin of aan het einde van de zomervakantie en dan slapen we 4 nachten in een blokhut ergens anders.  
Voor meer informatie kunt u e-mailen naar info@scoutingmalden.nl Bent u er al van overtuigd dat dit echt iets is voor uw zoon of dochter, dan kunt u zich aanmelden via onderstaande knop. Dan wordt er contact met u opgenomen om een kijkdag af te spreken. Uw zoon of dochter mag dan 3x vrijblijvend komen kijken!
Houd jij ervan om veel buiten te zijn? Vind jij het leuk om veel spelletjes samen te spelen? Lijkt het jou ook leuk om de jungle te ontdekken en er te leren? Kom dan gerust eens een kijkje nemen bij de Welpen op zaterdagochtend!

Aanmelden en algemene info

Divider
Scroll naar boven